L’Hospital de Sitges lamenta la pèrdua de Maria Almirall i Hill, i s’afegeix a les mostres de condol que ha rebut la seva família. La Maria era filla d’una de les voluntàries pioneres de l’Hospital de Sitges, Montserrat Hill, que va dedicar –junt amb altres dones sitgetanes– més de 25 anys de la seva vida a fer més feliç i amena la vida dels residents d’aquesta institució. Ajudaven les monges, acompanyaven qui ho necessités als centres mèdics, donaven suport emocional i s’oferien sempre que podien per donar un cop de mà en les tasques quotidianes, com són la higiene o donar el menjar.

A part d’una gran voluntària, la Montserrat també va ser la fotògrafa de capçalera de l’Hospital. Hi ha àlbums de fotos fets exclusivament per ella que han perdurat des de 1982 fins a l’actualitat. Documents gràfics en els quals s’hi pot apreciar el transcurs del dia a dia a la institució i veure la seva evolució històrica al llarg de més de dues dècades.

Malauradament, aquests dos últims anys, Montserrat Hill ha deixat de venir com a voluntària. L’odiada malaltia que patia la seva filla Maria l’ha abocada a cuidar d’ella i dels seus néts. Però a l’Hospital de Sitges, malgrat la seva absència, hem comptat sempre amb ella perquè el voluntariat, tal com expressa la mateixa paraula, és un acte de voluntat i llibertat. I la seva voluntat estava requerida, per desgràcia, en una altra batalla més propera i dolorosa.

Des de l’Hospital de Sitges, tota la nostra estima, respecte i admiració en aquests moments tan durs. Una forta abraçada.